Bilduppdatering

Ljusprojektet redovisas nu på måndag. Vi har jobbat hårt idag, för att få klart vår stora slutmodell. Jag har illröda fingertoppar och tillochmed en liten brännblåsa efter allt kladdande med limpistoler. Resultatet ser ni här:



I dagarna har vi också haft designhistoria och vi fick bland annat styla en stol utefter ett tilldelat ord. Jag gjorde en puffig, extravagant stol. Tanken var att den skulle bli ännu mer överdådig och lite som en rokokoklänning i siden, men jag hann inte längre.


Älg


Någon på skolan har hängt upp ett papper och penna och inbjuder till att rita älgar. Jag ritade en älg och nu har jag ritat en till. Det är lustiga djur.

Jag vet att jag borde uppdatera bloggen, men det får vänta till helgen. Då kanske det blir några bilder från ljusprojektet som ska redovisas nu på måndag.

Lyrik

När jag var hemma i somras städade jag ur en massa kartonger som stod och skräpade efter flytten från "ungdomsrummet". Bland mycket, mycket annat, hittade jag en orange anteckningsbok, en blå pärm med en tjock bunt papper och min rapport från gymnasiets projektarbete. Jag satt nog flera timmar och läste igenom allt skrivet. Bortglömda rader.

Det är roligt att läsa sånt man inte minns att man skrivit. Det blir som att läsa någon annans texter och man kan tillåta sig att vara objektiv.

Tänkte kanske återuppta lyriken lite. Får se om jag kan få till någon vers om dagen. Vore kul.

Mer pumpa



Stekt pumpa, broccoli, paprika med babyspenat och svarta bönor. Kryddas!

Pumpasoppa



Jag är förtjust i soppa, som ni vet. Idag kokade jag ihop en pumpasoppa, som jag tänkte dela med mig av:

Fräs vitlök och pumpabitar. Häll på lagom med vatten och buljongpulver/tärning. Krydda med sambal oelek, tomatpuré och kanel. När pumpan är mjuk, mixa soppan och salta/peppra.

Elin, sötpotatis skulle fungera fint i också, så köp en påse sötpotatis/pumpa på Sainsbury's eller Tesco (eller var du handlar) och ställ dig vid spisen!

Fortsatt ljusprojekt



Vi bygger modeller och funderar på var vi kan få tag på ett stort, ihåligt plastklot ifrån.

Betongväggen är fortfarande tom

Igår konstaterade jag att mina väggar var outhärdligt tomma, så jag letade upp några clipsramar i lådan under sängen och gjorde följande:



Idag tog jag fram hammaren och började spika upp krokar i min betongvägg. Antingen är jag för svag och för sned i hammarslagen, eller väggen för hård, för spikstiften bara vek sig. Jag fann mig skylla på Ikeas skitkrokar.

Ansats i gouache

I förrgår kväll/natt tänkte jag återuppta penseln och börja måla igen. Jag tog fram ett block och en penna och tecknade upp Agnes här. Sedan tog jag fram gouachetuberna och började... kladda. Jag blev besviken på mig själv och la av. Som tur var hade jag tagit en bild av min skiss (jag har lärt mig att det kan vara bra), så jag kan visa. Satte lite färg på den också, bara för att se hur det hade kunnat bli.


Lördag

Jag har två färska blåmärken på vänster arm, varav ett med tillhörande bula. Bulor associerar man annars mest med huvuden och köksluckor - att man kan få bulor annorstädes är ett inte ofta uppmärksammat faktum. Men när jag nu glömde ett steg i trappan och pladask hamnade på golvet, blev jag det ganska varse.

Som alltid när jag ramlar och rasar, blev utfallet (haahaa) inte dramatiskt. Blåmärken, visst, men ben och kläder är i behåll. Humöret också, för den delen.

Dagens humör är utsökt. Jag vaknade tio i åtta, med lätta ögonlock och ganska många timmars ostörd sömn bakom mig. Efter att ha lagt i två tvättmaskiner, låg jag och drog mig i en timme. Efter ännu en tvättmaskin, åt jag en frukost bestående av amarantgröt med keso och russin, varpå jag hämtade tvätten och började städa badrummet. Städningen spred sig sedan till resten av boytan och hur det gick till är jag inte riktigt säker på, men jag känner mig rätt nöjd.

Eftermiddagen spenderades på stan, tillsammans med Johanna. Jag köpte inget annat än kaffe, för jag håller mina tillgångar i nackskinnet lite försiktigt. Fast ikväll ska vi gå på Lilla puben, så några sedlar slipper iväg.

Och sådär

Tips: bovete är gott som risotto. Man kokar det med buljong och lite vin, tillsätter fräst lök och vad man nu vill ha i. Om man har parmesanost, så river man ju i det, förstås. Jag har inte det.

Förrutom matlagning har jag idag sammanställt enkätsvar och påbörjat en rapport till ljuspsykologin. Jag har lekt lite i photoshop också:



Idé - redan

Jag har en idé till julmarknaden. Jag är så nöjd med mig själv för tillfället och hoppas att jag tycker att det är en bra idé imorgon också. Om det är det, ska jag börja redan till veckan. Nu ska jag kurera min förkylning genom lite sömn. Problemet är att resten av kvarteret inte tänkte lägga sig riktigt än.

Glasutställning

Glasklassen hade vernissage idag. Det var väldigt inspirerande och jag börjar vackla i mitt beslut om att gå möbeldesign.

Nu borde jag städa och diska, men jag ska nog istället koka ihop lite ingefärste (vaknade förkyld) och skissa lite.

I min blå bok


Humör, recept, skisser.

Hej. Idag var jag på rätt dåligt humör, men Agnes hjälpte per telefon och nu är det rätt fint.

Lagade jordärtskockssoppa. Ett middagstips till samtliga, men särskilt till Elin och Karin.
Hacka, fräs lök. Häll på vatten, buljong och jordärtskockor och eventuell utfyllnadspotatis (behövs inte om man inte har en ensam en liggandes i kylen, som jag). Sjud i 15 min, eller typ tills jordärtskockorna har mjuknat så pass att du vill äta dem. Mixa soppan, salta, peppra, krydda (jag hade curry i, det var gott), tillsätt lite crème fraîche eller matlagningsgrädde eller så, om du vill.

Det är rätt mycket järn i jordärtskockor, så nu när jag har påbörjat Projekt: Hb >120 blir det nog en hel del nya recept med denna fina ingrediens. Annan mat som lär förekomma ofta är spenatsoppa med ägg. Musslor är väldigt bra också, för oss som äter sånt.

Har känt mig lite overksam i grupparbetet de senaste dagarna och tänkte sätta mig och skissa lite nu. Har satt på tevatten och tänt ljus. Nu jävlar.

RSS 2.0