Fika ute är inne i vår

Nej, jag är inte på väg att börja trendblogga, men personligen känner jag starkt för idén.

Karin åkte hem vid lunchtid (efter en mycket trevlig helg). Jag tänkte att jag skulle ta en söndagspromenad i det vackra vädret, men bestämde att jag skulle gå hem och läsa lite först. Så gjorde jag och mer därtill - jag somnade och sov i minst en timme (jag skyller på sommartiden).

Som vanligt efter dagliga sovsessioner mådde jag kasst och hade ingen lust alls att gå ut, men insåg att det var precis det jag behövde. Jag gick längs vattnet i Kalmarsundsparken, satte mig på en parkbänk och lät våren lysa i mitt ansikte. Tänkte att en termos med lite te och en bok skulle vara fint. Jag måste köpa en termos! Förra helgen gjorde jag något slags arrangemang med en måttbägare med lock och vetekudde, som fungerade, men det var ju lite bökigt, som ni kan förstå.


Jag längtar efter att börja med projekt i skolan. Vi har bara haft småkurser hittills den här terminen och nu ser jag verkligen fram emot att få fördjupa mig i något ordentligt. Jag har börjat skissa smått på små sidan-av-projekt och ska börja göra lite research om elpianon. Jag tycker att de kan finnas lite formgivningsarbete att göra på det området. Andra idéer på mindre projekt mottas gärna.


Ni kallar mig linslus...

... men jag lovar, det är slumpartat och ofrivilligt: Johanna och jag i Barometern

Kolla mig

http://www.vibbkalmar.se/pa-stan/2009/03/15/vibb-streetstyle/

Typiskt att det var en så svart dag... jag måste sticka färdigt min turkosa sjal.

Första glasen

Idag hann jag bara blåsa en liten, liten skål. Foten ramlade av tillsammans med punteln när jag skulle slå av den, så jag får se vad jag kan göra av det hela (eller halva...).

På eftermiddagen jobbade vi i kallglasverkstaden och jag fixade till tre små glas och skar mig i pekfingret (inte värre än man gör i köket och dessutom helt blodfritt av någon anledning). Här är två av glasen i alla fall:






Glasvecka

Efter en vecka Elin och en helg Micke ekar rummet tomt. När man bor på så liten yta som den här, kan det vara ganska skönt, men hade jag lite större bara...

Den här veckan är vi i hyttan och lär oss hur man hanterar glas. Det är fantastiskt roligt och ungefär lika svårt. Vi går 9:30-17:00 varje dag och det är hett, intensivt och mycket att hålla reda på - tur att jag känner mig så pigg! Måste komma ihåg vattenflaska eller dylikt, mellanmål och avklippta strumpor att sätta på armarna (värmen från ugnarna är outhärdlig och lämnar huden alldeles kräftröd, inte skönt).

RSS 2.0