Dagens slutplädering

Idag var det tänkt att jag skulle jobba på min portfolio, eftersom jag skulle gå på handledning på onsdag. Pga krockande lektioner blev den dock framflyttad och jag således jublande glad.

Nu kan man tro att jag istället för att studera och jobba hårt, gick en sväng på stan med Johanna, åt lunch och köpte sedan kanelbullar och fikade dem hemma hos mig. Helt korrekt! Till mitt försvar måste sägas att vi sedan kollade igenom våra portfolios, utbytte tankar och kollade på inspiration.

Till ytterligare försvar framlägger jag bildbevis nedan. Jag satte mig och skissade på en möbel som kan vara både stol och bord. Jag gjorde också en liten modell.



Är jag frikänd?

Bra. God natt!

Söndag

Söndagspromenader är grejen! Egentligen är det ju en promenad som vilken annan, men det faktum att den uppkallas efter en viss veckodag och endast utförs på den dagen, gör att den blir något speciellt. En liten ritual, en liten högtid. Allra bäst är det ju förstås om det är soligt och torrt på trottoaren och det var det definitivt inte idag.

Handlade på vägen hem och när jag kom hem insåg jag hur ett färgglatt fruktfat faktiskt kan fylla samma funktion som blommor i en vas. Fördelen är att dekorationen kan ätas upp också.

När snön tinat upp ska jag fira med tulpaner och frukt.

Vååår?

Hej! Solen har varit framme idag igen och jag gick en fin promenad. Det kändes som vår.

Jag har dammsugit allrummet, för det låg en klagande lapp från bovärden på bordet. Det tog några minuter. Egentligen skrek golvet efter moppen när jag var klar, men det kände jag inte för. Det skulle ju någon annan kunna göra i så fall. Jag har gjort lite åtminstone.

Skulle förstås behöva städa rummet också, men det ser vi om det händer. Diskning ska bli utförd senare, hur som helst.

Latoxe eller åsna?

Idag borde jag förbereda min monterredovisning från möbelmässan, jobba med min portfolio och göra ritning av stolen. Nästa vecka ska jag vara plugghäst, jag lovar. Denna vecka liknar jag mest en åsna, som Elin så sant konstaterar.

Tog sovmorgon i morse och hänvisade eventuellt dåligt samvete till det faktum att jag igår körde 10 mil i skymning och snöfall efter en lång dag. Resten av dagen har jag hänvisat till att framför oss har vi en hel helg att skriva om montern och en hel vecka att fixa med andra uppgifter. "Ta're lite lugnt!" säger jag och lutar mig tillbaka. Samvetet kryper tillbaka i sin mörka håla under sängen.

På tal om sängen - den är bäddad, men resten av rummet ser hemskt ut. Jag borde städa. Böcker i travar på golvet (får inte plats i bokhyllan), extrastolar som borde vara tillbaka i förrådet vid det här laget, en flyttlåda står mitt på golvet i hallen, tulpanerna har vissnat.

Men det hinner jag inte med! Nu ska jag tvätta håret, hitta något att ha på mig och ge mig av till Nybro och trevlig middag.

Teckningar

Vi har metallvecka och det innebär studiebesök.

Helgen var fin, men kort. Resan till Stockholm var visserligen ganska lång, men målet lockade. Det var en massa skoj att se på mässan, men den kändes mindre i år. Kanske var fjolårets premiärbesök lite överväldigande helt enkelt och nu när jag vet upplägget känns allt mer överskådligt.

Efter en middag på kulturhuset med Jacob och Johanna, satte jag mig på bussen till Norrköping. Jag var tvungen att ha läslampan tänd för att inte somna och riskera att hamna i Västervik istället. Man blir ju ganska trött av att kliva upp klockan 5. Jag lyckades komma av i rätt stad och kylan väckte mig lite.

Resten av helgen bara rann iväg. Vi såg på film, fikade, åt, ritade och målade. Jag laborerade bl. a. med att rita vänsterhänt och det gav en trevlig, skakig effekt. Här är några av mina teckningar:

Övre raden fr. v. t. h:
Känns som en amerikansk dam, av någon anledning...?,
Caravaggios Bacchus i påklädd, kvinnlig form

Nedre raden fr. v. t. h:
Stackars Micke fick ett flyende vänsteröga, men så går det om man rör sig
Drottning Kristina tolkas av vänster hand

Jag älskar Spotify. Just nu spelas mest: MGMT, Cold War Kids och Paul Simon

Flyttplaner etc.

Idag har jag sytt en manchesterkjol. Det har gått lite långsamt, för jag hade inget mönster och det kan ju bli lite bökigt då med nålningar på sig själv och sånt. Nu är det bara foder, fåll och stickningar kvar. För att se till att kjolen inte hamnar i syprojektslimbo (en filtkasse), har jag lovat mig själv att inte plocka undan förrän jag sytt klart.

Mitt rum ser så litet ut med alla dessa saker överallt.

Pratade med Elin tidigare idag. Hon ska söka sig hit i höst och vi bestämde att vi skulle söka lägenhet. Gud vad spännande att flytta och vad skönt att bo med någon igen och vilka ytor att röra sig på sen! Detta avgjorde förstås huruvida jag skulle flytta till Nybro eller ej. Ej. No Nybro.

Nu i helgen skulle jag ha förberett mig inför portfoliohandledningen på onsdag. Dvs. skissat på portfolion, tagit fram material att visa. Detta har jag inte gjort. Inte. Ej. No portfolio.

I veckan har vi kulturstudier, men inga lektioner. Jag måste disciplinera mig själv, om det ska bli något gjort. Hur ska det gå?

Ser fram emot helgen. Tidigt på fredagmorgon bussar vi iväg till möbelmässan och därifrån fortsätter jag på egen hand till Mikael och Norrköping. Blir kul!

Nu: sömn.

RSS 2.0