Vårstädning

Dagen har jag helgat åt den nya årstiden, trots att vädret inte riktigt stått på min sida. Våren - oh la! Jag tänkte inleda den med en klassisk storstädning. Skrivbordet är det första som blivit klart. Det är rent och fint med massor av plats - hoppas bara att jag klarar av att hålla det så. Nästa anhalt blir bokhyllan. Lite omorganisation, så får jag plats med cd-spelaren där och kan montera ner hyllan som den står på nu och på så sätt frigöra lite utrymme. Härligt!



Gjorde lite inköp inför kursen i modellteknik. Skalpell, klädnypor, lim och arbetsskor (så slipper mina stackars joggingskor jobba dubbelt). Jag har också passat på att köpa blommor och snygga till i fönstret. En vresia tog plats bredvid kalanchoën och en ny orkidé tog över efter den gamla, som gett upp andan. Passade på att ta lite bilder på de livlösa rötterna och dissekerade en knopp som fallit av den nya blomman. Mycket intressant.




Identitet

Uppgift i designhistoria. Omslag till hypotetisk biografi. Nu gäller det alltså bara att skriva boken också.


Egogeografi

Kartläggning av mina rörelser i Kalmar stad idag.


Godnatt!

Presentationsmodellen växer långsamt fram. Trots ett litet missöde med kniven. Fingertoppar blöder ganska rejält, men jag är fortfarande vid liv - misströsta inte! 



Imorgon har jag massor att göra. Massor. Massor. Men nu ska jag ge mig lite välbehövd sömn.

Vi välkommnar solfjädersprincipen

Paraplyet blåste bort. Det kändes så krångligt. Den nya idén känns mer rätt. Istället för att spänna upp ett paraply, drar man istället lampskärmen om sig. Mer myskänsla i det.



När lampan är ihopfälld, kan man använda den som en vanlig läslampa. Måste knåpa lite mer, men nu ska jag ut på promenad - vila tanken och motionera kroppen.

Hemmakväll i husmors tecken

Har just gjort en jättegod grönkåls- och spenatsoppa. Avnjuter den med ett ägg som kokats någon minut för länge, men som faktiskt är acceptabelt och ganska gott.

Ja, jag sitter här och äter hemkokt grönkålssoppa med ekologiska ägghalvor, medan resten av kvarteret är på väg till diverse förfester. Efter ett flertal hemmahelger börjar jag nu känna för att gå ut. Lite.

Men nu ska jag ta och frysa in några matlådor och göra en fruktsallad... Imorgon ska jag upp och tvätta i gryningen.

Halt! Höger, vänster om, marsch!

Idag har jag jobbat hemma. Tyckte det var onödigt att fylla på busskortet så här innan helgen (och därmed gå miste om två betalda dagar). Räknade också med att jag skulle behöva symaskinen, men än så länge har jag inte behövt den. Jag har suttit vid matbordet och försökt reda ut vad det egentligen var jag skulle göra. Nu tror jag att jag börjar komma på det. Den nya versionen innebär inte någon paraplymekanism alls. Typiskt. Fast enklare och bättre - tror jag. Nu måste jag göra lite snabba skisser och modeller, innan jag sätter igång med presentationsmodellen (vilket lär bli imorgon).


Paraplykonstruktioner

Jag jobbar vidare. På mitt skrivbord ligger en smärre armé av olika paraplykonstruktioner. Redovisning om en vecka. Paniken har inte kommit än, men det gör den nog, ska ni se. Ska jobba hårt, hårt imorgon, för enligt planeringen ska min presentationsmodell vara färdigställd på fredag. Jag längtar att få se den... det ska bli minst lika spännande för mig som för alla andra. Eller mer.



Imorgon måste stommens form bestämmas, sedan gäller det att få till tyget som det ska vara. Detta innebär att ett antal veck ska läggas och kanaler för lattor (en benämning jag lärde mig på senaste handledningen och som avser tunna ribbor av trä till exempel) ska sys. Köpte ett lämpligt tyg idag, tunn, gul yllefilt.

Vilket påminner mig om att gult kanske inte är en så dum färg ändå... jag ska ju passa i den.

RSS 2.0