Flytten

Utsikten från min nya lägenhet, genom min vindskupa och enda fönster, är höga trädstammar och lövverk. Mellan grenarna skymtar det rosa huset som rymmer folktandvården. Till detta trafiken som brusar förbi på gatan nedanför, som ett sus jag gärna hade sett i löven istället. Men nej, trafiken stör mig inte egentligen, inte med stängt fönster.

Tio flyttkartonger står staplade längs väggen. Jag har inte idats ta itu med dem. De innehåller mest saker jag inte vet var jag ska ställa, lägga, förvara, trots att min nyinköpta hurts (Vika alex) är i princip tom, plastlådorna (Samla) ovanpå garderoberna likaså. Det jag lägger där, ska vara saker som är godkända, sådant jag behöver. Ingen tillfällighetsförvaring! Saker jag ändå inte behöver, det åker ut, direkt från flyttkartong till sopsäck. Ber jag i en stilla bön. Snälla Snälla Sara, börja inte lägga saker på hög. Ut med det nu.

Jag har sagt att jag ska rensa ut bland skorna mina. Jag ska gå igenom alla klädesplagg och det jag inte blivit använt det senaste året, det åker. Kanske det senaste halvåret?

Hårda regler. Kommer jag att klara det? Kommer flyttkartongerna bli urplockade? Se själv i nästa spännande avsnitt.

RSS 2.0