Fääärdig!

image111

Nu har jag bara en massa, massa att göra i form av workbook, reflektioner, presentation och en psykologiuppgift om designprocessen. Gaaah!

Hälften klar, hälften kvar

image110

Egentligen har jag format och stuckit in bågar i handtagsdelen också, men jag är inte riktigt nöjd, så jag ska sova på saken. Och sedan ska jag limma lite, för säkerhets skull, och olja in knoppen med olivolja. Kanske måste jag sanda den lite mer också. Men imorgon är det också inplanerat en runda på stan och eventuellt, förhoppningsvis, nya kläder.

Det känns ganska bra i tid, men det är nog bara för att jag inte tänkt på att det är massor kvar att göra i workbook och psykologiuppgift.

Modellarbete

Jag svarvade aldrig i mellanstadiet, jag tyckte att alla maskiner utom symaskinen var läskiga. Idag har jag svarvat för första gången sedan verkstadsintroduktionen och för andra gången i mitt liv. Jag överlevde. Den är inte farlig. Bara man är varlig.

image108image109

Visst påminner den lite om en champagnekork?

Det börjar likna något nu

Men det här är naturligtvis bara en pappers/photoshop-skiss:image107

Imorgon ska jag svarva...

Den obligatoriska vändningen

Jag dumpade latexen/plasten/silikonet. Nu är det bara tråd kvar.

image106

Nu är det mittdelen som är lite problematisk, tycker jag. Måste skissa på det hela.

Rapport från en lördagskväll

Medan resten av kvarteret konsumerar alkoholhaltigt, sitter jag vid mitt skrivbord och filar på min workbook. Det går framåt, men mycket långsamt... som vanligt när det gäller mig. Det blir nog en sen kväll, det är liksom svårt att somna i detta oväsen.

Grannarna håller allsång till Don't Look Back in Anger för andra gången i kväll.

Vispen

image105

Nu ska jag få till en modell och ordna upp min workbook. Ska ta i tu med det idag. Först ska jag diska och städa upp, sedan gå en promenad och handla mat, tvätta... etc.

Problem med modellmaterial

Vispen börjar ta form! Jag finslipar formen på handtaget och snart börjar modelltillverkningen. Handtaget ska vara överdraget med silikon eller något liknande, men i modellen måste jag illustrera detta på något annat sätt. Jag experimenterar med flytande latex och det stora problemet är den dassigt gula färg detta antar som torkat... det väcker helt fel associationer.

Testade att blanda i vit ögonskugga, med mycket liten effekt. Imorgon testar jag gouache, torrpasteller och akvarell. Sedan ska jag testa mig fram till rätt textur. Med svamp kanske. Med rätt färg och rätt textur påminner det inte längre om en kondom. Hoppas jag.

Hemma igen, jobbar igen

Efter en (alltför) kort vistelse på Gotland, är jag åter i Kalmar. Vädret är inte lika fantastiskt, men det är väl bara bra, nu när jag ska komma ikapp med min projektplanering. I morse vispade jag 3x1dl grädde med olika tekniker och vispar. Ballongvispen vann med några sekunder. Lite spak känner jag mig, men mest i huvudet faktiskt (jag vill sova). Får nog ta mig en tur ut i friska luften och hämta nya krafter.

Jag tror inte att jag får tillräckligt mycket gjort

Jag sitter mest och kluddar. Jag måste bli lite engagerad och koncentrerad.

335221-103

RSS 2.0