Ljusprojekt



Till denna lokal ska vi skapa en armatur. Här ska bli café, utställnings- och samlingslokal.

Recept / lampor

Jag är på sopphumör. Till lunch gjorde jag spenatsoppa (med ägg och linser) och till middag gjorde jag det här snabba hopkoket: koka buljong, morötter, blomkål, broccoli och kryddor (som typ persilja eller basilika eller ruccola). Blanda i kikärter på burk. Mixa slätt, om du vill och om du äger köksutrustningen det kräver. Annars får du äta den som den är, förstås.

Eftersom det är dax att påbörja ljusprojektet nu, så kollar jag lite på lampor. Egentligen kanske jag borde kolla på annat än lampor också, men detta är lampor i alla fall. Kolla:

Korthelg



Terminens första delkurs avslutad och nu har jag korthelg - ledig eftermiddag + ledig torsdag.

Passade på att göra ett litet collage som jag funderat på tidigare.

Konstnärstips

Jag har en liten idé på lut, men jag kan inte slarva ihop den som mina vanliga illustrationer. Till helgen kanske. Eller på torsdag, som tydligen är helt skolfri. Ni får se, så småningom.

Det blir så trevligt med en fåtölj vid skrivbordet. Ska skaffa tyg och fixa till den omgående, sedan kan jag sitta där och läsa och ta det lugnt.

Vansinnigt inspirerande:
Hope Gangloff

Nu måste jag tvätta håret och gå och lägga mig, för imorgon blir det tidig buss till skolan.

Non au CPE!



Häromdagen kom fransmännens revolutionslusta på tal. Häromdagen hittade jag också de fåtal bilder jag har kvar från Frankrike och däribland detta från studentbarrikaden av universitetet.

Söndag



Jag vaknade runt klockan 12. Jag tror att det var soligt utanför persiennerna, men jag nöjde mig med tanken och gick inte ut förrän vid tretiden, då jag gick en sväng till Maxi och köpte margarin och ägg till morgondagens bakning (glömde potatis), sallad, morötter, tomater, lök och tzayspett (ja, söndagslyx).

Läste 20 sidor ur The semantic turn: a new foundation for design och gick lös med överstrykningspenna.

Helg

Efter skolan var vi på shopping-spree på second hand i Nybro. Jag köpte Öster om Eden av Steinbeck och Krönika om ett förebådat dödsfall av Marquez (ska bli fint att läsa igen), samt en fåtölj för 100 spänn, som jag tänkte klä om och ha vid min arbetsplats på skolan. Gäller bara att hitta ett fint tyg. (Jag ska hämta den på måndag och kånka iväg den till skolan.)

Tillbaka i Kalmar gick Johanna och jag och fikade, för att sedan göra stan. Jag köpte en svart, prickig klänning som faktiskt satt bra på mig (jag är nöjd) och en trådkorg att ha mössor, vantar och halsdukar i (istället för den utrymmeskrävande cykelkorgen som fyller nämnd funktion för närvarande). Nu ska jag ta fram ritgrejerna och... rita.

Tisdag


(Stackars hund, som ser så illa ut)

Jobbig dag. Förkylningen måste bort.

Måndag



Jag var på bra humör när jag vaknade, trots att halsen krånglade lite. Trodde bara att det berodde på trötthet, men på skolan slog det till: jag blev förkyld på fläcken. Förkyld och gnällig, trött och avdomnad, öm och värkande.

Tog således bussen tillbaka till Kalmar (efter fullbordad skisskurs, förstås) och köpte ingefära och kanel, med sikte på att bli frisk lika snabbt som jag blev sjuk.

Ska sova.

Söndag



Söndagmorgon: tvättstugan tur och retur och retur och retur, diskbänken, gröttallriken, soprummet.
Söndaglunch: två bananer, två skivor surdegsbröd från Solmarka gård och ett glas vatten. Vad gör man annars när man inte vill förstöra högen i diskstället?
Söndageftermiddag: Långviken tur och retur, bläckpennan, bloggen.

Fler saker



Fler saker:

Vi ska ju till Berlin! 5 dagar i november!

Jag tog en liten tur i Kalmarsundsparken i morse, mycket riktigt. Det var en smula varmt faktiskt.

Några saker


Javisst, den är lite slarvig och händerna är förfärliga, men så är det.

Några saker:

Det står nu ett piano i en sal på skolan. Jag ska begagna mig av det lite då och då, när jag inte stör någon.

Första skoldagen var bra och det var kul att träffa alla igen.

Imorgon bitti lovar jag mig att ta en joggingtur. Jag måste skärpa mig. Jag skötte det ju så bra i sommar.

RSS 2.0