1 dag kvar

Gårdagen gick rätt bra, men jag hann inte göra workbooken helt färdig. Så jag ska skriva det sista nu och göra presentationen rekordsnabbt, så kan jag börja plocka ihop och packa... borde gå iväg med några böcker till biblioteket också, men i värsta fall gör jag det imorgon eller nästa år, för jag tror de ska vara tillbaka den 7:e.

Hurra, imorgon åker jag hem!

3 dagar kvar

Idag känns det rätt lugnt. Kanske bedrar jag mig, men ikväll känner jag att jag kan ta det lite lugnt. Strunta i disken igen...  nej, jag borde nog diska upp innan jag går och lägger mig, faktiskt. Imorgon är jag nog tacksam för det.

Imorgon ska jag jobba hårt nämligen. Upp tidigt, packa ihop lite lunch- och middagsmaterial, ta tåget, ta den nyupptäckta, fina skogsstigen till skolan (går mycket fortare också!), ladda utskriftskontot, jobba på modellen i verkstan (göra klart), spackla, låta torka (ta lunch), skriva ut alla bilder till workbooken, skära ut och klistra in dem, måla modellen, skriva workbook till jag stupar. Då gör jag middag och fortsätter.

Förhoppningsvis klaffar allt och allt jag har kvar att göra är en digital presentation. Hurraa!

4 dagar kvar

Klockan 4 i natt började någon spela hög musik. Det som var allra mest irriterande var att de skruvade ner volymen tidvis, så man trodde att det var över, för att sedan spela någon annan låt på lika hög volym som förut. Jag som är så lugn och beskedlig kände för att göra dem illa. Hörde någon nyvaken sate som skrek att de skulle hålla käften, men de lyssnade inte tydligen. Fulla studentdrägg. Jag hoppas att de mår riktigt dåligt idag.

Vid såna tillfällen längtar jag efter att flytta.

Ska göra ett ryck med workbooken nu. Tänkte sammanställa och göra formanalyser, så jag inte behöver göra allt det på onsdagkväll... ska börja packa lite smått idag också. Undrar om jag hinner tvätta någon dag också. Hm.


Jag är trött på det

Nej, jag vet. Jag har inte laddat upp några bilder på fler snäckor. Jag sitter och kladdar med leran, tar bilder, men när jag kommer hem är jag less på det och struntar i att kolla på bilderna. Så ni får nog vänta ett tag. Ska ta tag i det imorgon. Börja med workbooken.

Idag trodde jag att jag var klar, ritade och klippte ut mallar för att lättare mejsla fram formen... sen kom min lärare och tyckte att det såg bra ut och att jag definitivt kunde jobba vidare på det spåret. Hah. Så jag var visst inte klar. I ett trött ögonblick lekte jag med mallarna och gjorde en liten figur. En fisk, en fågel? Eller mittemellan?


Snäckor bla bla

Här är lite bilder på mina lerklumpar. Först min naturalistiska utgångspunkt. Sedan mina rätblock, som för övrigt var ganska populära på handledningen. Jag ska nog göra en till version av den. Kanske utan det där stora planet. Det stör lite tycker jag. Att det ska symbolisera snäckans vida ände är inte helt tydligt heller, så då blir det ju värdelöst.




En ögonblicksbild från mitt arbetsbord bl. a. med några nu kasserade modeller.


Jag glömde kameran hemma idag (bråttom till bussen), så bilder på mina färskaste kommer imorgon. Då har jag förhoppningsvis gjort ännu fler!

Ska försöka strukturera upp min workbook nu. Jag känner mig väldigt förvirrad och oordnad.

Kände väldigt mycket för att gå på stan och köpa kläder nu i eftermiddags... men det får jag klara mig utan. Hämtade mina omklackade skor i alla fall. 85 kronor. Värt!

Aaah två veckor kvar till julafton!

Jag som tyckte att jag hade gott om tid, men nästa torsdag ska jag både redovisa och åka hem. Förhoppningsvis med en bunt julklappar till nära och kära.

Har lekt med lera på senaste tiden. Gjorde först en lagom ordentlig snäcka utifrån bilderna jag hade (svårt att hitta en riktig, stor snäcka här i Kalmar), sedan satte jag igång och gjorde varianter på den. Inte förrän idag har jag liksom hittat rätt. Någorlunda. Ska fota imorgon, så det är möjligt att jag orkar ladda upp dem här. Sedan får jag höra vad de tycker på handledningen imorgon. Jag kände mig i alla fall rätt nöjd.

Måste sätta igång med workbooken! Kan jag någonsin få rutin på det här?

Snäckor

Idag jobbade jag hemifrån. Sov lite längre. Det är jag värd efter gårdagen! Jag stod utomhus i blåst och duggregn i 7½ timme, sålde fem julkort, tjänade 75 spänn. Vad tycks om den timpenningen?

Trodde jag skulle bli förkyld, men det blev jag inte. Inte vad jag vet i alla fall.

Jag återupptog mitt formprojekt. Det var svårare än jag tänkt mig att göra 3D-modeller utifrån fotografier, men det var rätt kul. Skissade också. Här är en del av dagens skörd.




Kan inte fatta att det är december nu. Förvirrande!

Fortsatt slutspurt

Jag skrev visst att korten var klara? Icke! Jag gnuggar armen av mig för att ta bort alla spraylimsrester på kortens baksida. Jag borde skriva "handputsade" på dem.


Julgranskulorna är på sista limningen däremot. Jag har gjort en förpackning också. Inget avancerat. Vänta och se.

RSS 2.0